Erikoishaastattelussa: Petteri Orpo – ”Oikeasti olen kova jätkä”

Petteri Orpolla on sydän paikallaan, oikealla tai vasemmalla, mutta se ei tee hänestä pelkuria, päinvastoin: Petteri Orpo kertoo oikeasti olevansa kova jätkä. Lue erikoishaastattelumme.

LJ media sai erikoishaastatteluun ( ) -puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon. Kysyimme tämän tyhjää äänestävän, Eurooppaa rakastavan, rohkean ja vahvan isänmaallisen, äänestäjiään ja Suomen kansaa kunnioittavan taitavan puoluejohtajan ajatuksia koko kansan tukemasta EU:n tukipaketista, ja Petterin ( ) –puolueen tulevaisuuden suunnitelmista.


LJ Toimitus: Petteri Orpo, teidän puolueenne aikoo jatkossa äänestää tyhjää kaikissa eduskunnan äänestyksissä. Onko tämä mielestänne oikein toimittu?

Orpo: No heti alkuun täytyy sanoa, että tämä nyt on täysin hypoteettinen kysymys, mutta puolueeni on kyllä vahvasti sitä mieltä, että se mikä koskee EU:n jäsenyyttä, sekä Euroopan tulevaisuutta tai EU:n vahvoja yhteisiä linjauksia, niin äänestämme kyllä niiden puolesta, ja mikä taas ei tue eurooppalaisuutta, äänestämme tyhjää. Me teemme järkipolitiikkaa, jämyllä asenteella.

Petteri Orpo kertoo tekevänsä järkipolitiikkaa, jämyllä asenteella myös jatkossakin ( ) -puolueensa kanssa.

Löytyykö rohkeutta äänestää EI?

LJ Toimitus: Eikö tuolloin teillä tulisi olla rohkeutta äänestää myös ”Ei”, jos jotain asiaa ette siis itse kannata?

Orpo: Ei ole meidän kaltaisellemme arvopohja-puolueelle tarkoitus tuoda yhteiskuntaan lisää negatiivisuutta, ja toimittaja varmasti itsekin tietää varsin hyvin, että ei-sana on vahvasti kielteinen tässä ajankuvassa missä nyt eletään. Ehkä se on myös hieman maskuliininen termi, näin itse vahvana miesedustajana ajatellen.

LJ Toimitus: Mitä tarkoitatte?

Orpo: Me pyrimme puolueeni kanssa rakentamaan yhdessä uutta, ja täten emme sulje mitään vaihtoehtoa pois ei -mielipiteillä. Sen sijaan keskitymme rakentamaan yhä parempaa Eurooppaa loogisesti ja tavoitteellisesti.

Petteri Orpo kertoo rakentavansa parempaa Eurooppaa loogisesti ja tavoitteellisesti ( ) -puolueensa kanssa. Kuvassa Petteri harjoittelee tyhjän äänestämisen logiikkaa puoluetoimiston ulkoilualueella.

EU tukipaketti on iso juttu

LJ Toimitus: Onko EU:n tukipaketti mielestänne hyvä Suomelle?

Orpo: Tässä vaiheessa on tärkeintä muistaa, että me kaikki, suomalaiset yhdessä, ja todella moni kaikista heikoimmassa asemassa olevista tarvitsee vahvoja päättäjiä. Vahvoja mielipiteitä. Vahvoja johtajia sekä vahvaa arvopohjaa. Ja mitä tulee tähän EU-tukipakettiin, ja sen hypoteettisiin vaikutuksiin Suomelle, on meidän puolueemme kanta aina yhtä positiivinen, muttei kuitenkaan liian, eikä myöskään negatiivinenkaan.

Orpo jatkaa: Me emme yksinkertaisesti tule toimeen ilman vahvaa Eurooppaa. Suomi on pieni maa ja ollaksemme vahvoja yhdessä, täytyy vahvuuden lähteä yksilötasolta, yhdessä.

Tehdäkseen isojakin päätöksiä, Petturi Orpo pitää itsensä hyvässä kunnossa. Kuvassa Petteri opettelemassa uusia lyöntisarjoja yhdessä muiden puolueensa rohkeiden jäsenten kanssa.

EU = Vahva Eurooppa

LJ Toimitus: Viittaatte vahvalla Euroopalla ilmeisesti EU:hun. Eikö tämän elpymispaketin ole väitetty olevan laiton Suomen perustuslain kannalta, ja eikö se riko lisäksi EU:n sopimuksia?

Orpo: Kuten aiemmin olen sanonut, me tarvitsemme EU:ta ja puolueemme seisoo vahvasti tukemassa myös globaalia vihreää siirtymää, mutta äänestämme jatkossakin kyllä aina tyhjää kun se on mahdollista. Ei -äänistä on paljon imagohaittaa laajemmassa poliittisessa kuvassa etenkin EU:lle. Meidän täytyy miettiä yhdessä koko Eurooppaa ja täten päätöksemme pysyvät aina Euroopan ja EU:n puolella, jotta voimme auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia myös täällä Suomessa.

Orpo joutunut pilkan kohteeksi vahvojen päätöstensä johdosta – Syynä etenkin Perussuomalaiset

LJ Toimitus: Mitä olette mieltä siitä, että sinulle ja koko puolueellesi nauretaan nyt etenkin sosiaalisessa mediassa, ja kaikkialla muuallakin, koska äänestätte tyhjää ja teitä väitetään pelkureiksi?

Orpo: No tähän on pakko nyt sanoa näin henkilökohtaisesti, että vaikka minulle joku naureskelisi, olen siihen kyllä tottunut. Politiikan kuulukin olla kovaa.

Petteri Orpo ei ole mikään pelkuri, vaan oikea kunnon suomalainen mies, ja hänen mielestään politiikan kuuluukin olla kovaa.

Orpo: On yhteinen tehtävämme auttaa niitä yhdessä, jotka ovat kaikista heikoimmassa asemassa, ja tähän me pyrimme yhdessä koko puolueeni kanssa. Voidakseen auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia, täytyy itse olla ensin vahva.

Petteri Orpo ei ole heikko miesoletettu tai poliitikko, vaikka joku näin voisi kuvitella, sillä hän äänestää vain tyhjää. Kyseessä on täysin looginen ja tarkkaan harkittu siirto kaikista heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi.

LJ Toimitus: Kuinka te aiotte todistaa äänestäjillenne, että teihin voi yhä luottaa jatkossakin, nyt kun imagonne on kuitenkin selvästi kärsinyt ja tahrittu (osittain äärioikeiston / Perussuomalaisten / Jussi Halla-Ahon pilkan takia) ja teidän ( ) -puolueenne väitetäänkin olevan yhtä tyhjän kanssa?

Orpo: Uskon vahvasti siihen, että meidän äänestäjämme kyllä tietävät keneen voi luottaa ja keneen ei. Me olemme Eurooppa-myönteisin puolue koko Suomessa ja me autamme yhdessä kaikista heikoimmassa asemassa olevia, joka ikisellä päätöksellämme, yhdessä. Tämä on minun ja puoleeni arvopohja ja teemme kaikkemme, että Eurooppa voisi hyvin. Taistelemme yhdessä yhteisen Euroopan eteen päivin ja öin, kesäisin ja talvisin, väittivät Perussuomalaiset meistä mitä tahansa.

 

Edes talvi ei Orpon urhoollisuutta hidasta: Hän on aina valmis puolustamaan Eurooppaa sekä kaikista heikoimmassa asemassa olevia. Petteri rakastaa EU:ta kuin omaa isänmaataan ja on valmis taistelemaan sen puolesta henkeen ja vereen. Kuvassa Petteri esittelee ritsa-taitojaan.

LJ Toimitus: Onko teillä jotain sanottavaa LJ median lukijoille?

Orpo: Minä olen oikeasti rohkea mies.

Petteri käy säännöllisesti puoluetoimistossaan laatimassa uusia menestyssuunnitelmia.

Mitä mieltä olet Petteri Orpon ( ) -puolueen uskomattomasta rohkeudesta? Kommentoi alle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet painamalla nappia.