Hallitus jatkaa! Ratkaisu budjettiriihessä löytyi: Turpeen käyttö lopetetaan koronaviruksen takia

Keskusta suostui turpeen lakkauttamiseen, kun turpeesta löydettiin koronavirus-tautipesäke, ja viisikko jatkaa hallituksessa maamme rakentamista vahvalla yhteistyöllä, ja sitä tarvitaan!

Ratkaisu säätytalolla budjettiriihessä löytyi vihdoin tänä sunnuntai aamuna, kun Keskusta-puolue myöntyi uusiin leikkauksiin ja tuli järkiinsä turpeen alasajon suhteen. LJ:n toimituksen saamien tietojen mukaan, juuri Vihreät ja Keskusta taistelivat pitkään turpeen alasajosta, ja faktoista, mitä turpeen alasajo ja käyttö aiheuttaa.

Turpeesta löydettiin useita koronavirus-tautipesäkkeitä, mikä lopulta muutti Keskustan mielipiteen ja sopu syntyi.

Korona voi pesiä turpeessa – Ratkaiseva fakta

Keskustan nuori globaalijohtaja, Annikka Saarikko, piti ensin turveyrittäjien puolta, mutta kun hänelle tuli tietoon, että vaarallinen ja tappava koronavirus voi pesiä myös turpeessa, tuli hän vihdoin järkiinsä.

”Olemme samaa vuosikurssia pääministeri Sanna Marinin kanssa, ja täten meille on opetettu, kuinka kansallisvaltioiden tulevaisuuden rakentamisessa tarvittavia toimenpiteitä täytyy käyttää ja kehittää. Tässä turpeen alasajo-asiassa, meitä eniten mietitytti tämä turpeen käyttö ennen kaikkea yritysmuotona, sillä meidän äänestäjämme keräävät turvetta, joten tämä ei ollut mikään kevyt asia meille Keskusta-puolueelle, mutta kun saimme tietoon, että koronavirus voi pesiytyä myös turpeessa, ja sitä kautta levitä ja aiheuttaa lisää vakavia tartuntoja, jopa long-covideja, oli valinta selkeä: turpeesta on luovuttava kokonaan.”

Ohisalo tyytyväinen

”Minä olen erittäin tyytyväinen Keskustan päätökseen, ja siihen että he tulivat vihdoinkin järkiinsä. Näin vakavan pandemian aikana, yhteistyö on se mitä me tarvitsemme, emme kahtiajakoa.”

Koronavirus leviää turpeen käytön ja nostamisen seurauksena. Turve tarjoaa koronavirukselle oivan pesän lisääntyä.

Turpeen käyttö lakkautetaan koko suomesta ja sen nostaminen säädetään laittomaksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen johdosta.

”Turpeen käyttö on nyt virallisesti historiaa. Jos olisimme tienneet jo aiemmin, että koronavirus leviää turpeen kautta, olisimme kieltäneet sen käytön jo aikaa sitten. Olisimme varmasti välttyneet monelta kuolemalta, ja säästäneet ihmishenkiä, mutta emme tienneet, että vaarallinen ja tappava koronavirus voi totta tosiaankin pesiytyä ja levittäytyä turpeessa.” Saarikko pahoittelee epätietoisuutta turvealan ympärillä.

”Olemme pahoillamme siitä, että ratkaisu tuli näin myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.”

THL – Turve erinomainen kasvuympäristö koronavirukselle

THL:n johtaja Mika Salminen (Myös Sateenkaaripinssimiehenä tunnettu), kertoo LJ:n toimitukselle, että tuoreesta kiinalaisesta tutkimuksesta on käynyt ilmi, että turve tarjoaa erinomaisen kasvuympäristön koronavirukselle.

”Tämä tutkimus tuli Wuhanin naapurikunnasta, ja siellä havaittiin, että kostea ja ilmava kasvualusta on paikka, jossa koronavirus viihtyy parhaiten. Saimme heiltä neuvon, että nyt turvesuot on syytä hävittää kokonaan maastamme.”

Turve hävitetään polttamalla ja turvesuot tuhotaan vuoteen 2030 mennessä

”Tulemme hävittämään jokaisen turvesuon, joko ojittamalla tai polttamalla vaarallista korona-altistunutta turvetta pois. Turpeen poltossa koronavirus voi levitä myös asuintiloihin palamisesta syntyvien kaasujen avulla, joten turvetta ei saa polttaa enää lämmitysmuotona missään tilanteessa. Pyrimme hävittämään jokaisen turvesuon vuoteen 2030 mennessä. Tämä on osa vihreää siirtymää, eli hyväksi ilmastolle ja elämälle kauttaaltaan.”

Koronavirukselle altistunut turve levittäytyy ja mutatoituu kovaa vauhtia tuhoten nurmikon ja muun kasvillisuuden tieltään.

Koronaviruksen vaarallisuuden vuoksi, turvesuot merkataan jatkossa biovaara-kyltein, ja liikkuminen turvesoilla on ehdottomasti kiellettyä. Myös turpeen nostossa käytettävä kalusto tulee romuttaa, sillä nekin voivat kantaa koronavirusta.

Myös turpeen nostamisessa käytetyt ajoneuvot tulee hävittää mahdollisen koronavirus altistumisen seurauksena.

Keskustan kentältä satelee kiitoksia Annikka Saarikolle

Keskustalaiset ovat tyytyväisiä nuoreen globaalijohtajaansa, sillä ilman Annikkaa, ei tämä tärkeä tieto turpeen vaarallisuudesta koronaviruksen leviämisessä olisi tullut tietoon.

”Olemme kiitollisia keskustan johtoon, ja voimme kiittää Luojaa siitä, että meillä on näinkin pätevä johtaja kuin Annikka Saarikko, joka tietää mitä hän tekee.”

”Hienoa että hallitus löysi sovun, sillä yhdessä me voimme ainoastaan voittaa tämän vakavan korona-pandemian.”

Koronavirus on tuonut paljon vakavia ongelmia yhteiskuntaamme, mutta hiljalleen olemme voittamassa sen vahvalla yhteistyöllä yli puoluerajojen. Ainoat puolueet, jotka eivät ole kyenneet yhteistyöhön ovat Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset, sekä Ano Turtiaisen ”salaliittoteoreetikko-joukkio”.

Hallitus löysi sovun turvejupakan jälkeen ja viisikko jatkaa toimintaansa taas voimakkaampana kuin ennen, ja maamme tulevaisuus näyttää loistavalta, kun viisaat World Economy Forum-koulussa käyneet nuoret globaalijohtajat ovat vallassa ja tekevät päätöksensä vahvalla yhteistyöllä, yli puoluerajojen, sillä sitä me tarvitaan koronaviruksen pysäyttämisessä.

Suomea johdetaan ammattimaisesti kohti uutta loistoa!

Hyvä Suomi, ja erinomaista työtä Sanna Marin ja hallitus!

Suomi tekee vahvaa yhteistyötä WHO ja World Economy Forumin kanssa myös jatkossa.

Mitä mieltä olet turpeen alasajosta? Oletko tietoinen World Economy Forumin nuorista globaalijohtajista? Haluaisitko sinäkin isona olla globaali huippujohtaja? Kommentoi alle mielipiteesi nuorista huippujohtajistamme, ja siitä kuinka hyvin he tekevät työnsä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet painamalla nappia.