Helsingin Poliisi: Vappu sujui rauhallisesti ilman häiriöitä

Vappu on sujunut rauhallisesti koko Suomessa. Helsingissä väkeä kokoontui puistoihin nauttimaan poikkeusolojen päättymisestä. Poliisi ei puuttunut juhlintaan millään tavoin ja myös vappukulkueet olivat jälleen sallittuja.

Vain muutamia kiinniottoja Helsingin alueella

Helsingin Poliisi ilmoittaa vain muutamasta häiriökäyttäytymisestä, jossa alkoholilla oli vahvasti osuutta.

Poliisi minimi-miehityksellä liikenteessä – Resursseja siirretty rikostutkintaan

Poliisi on toiminut jälleen todella arvostetusti ja tänä vuonna Helsingin poliisi oli liikkeellä itseasiassa pelkällä minimi-miehityksellä. Poliisin läsnäoloa Helsingin keskustassa ei juurikaan edes havaittu. Syynä on Sanna Marinin loistavasti hoitama pandemia ja exit-strategia.

Poliisin ylijohtaja Jari-Seppo Taponen os. Kolehmainen kertoi LJ medialle poliisin vapusta:

”Päätimme tänä vuonna antaa vapunjuhlijoille luottamusta, ja siirsimme poliisien resursseja rikosten tutkimiseen ja ennaltaehkäisyyn vapun ajaksi. Moni rivipoliisi piti myös vapaata.”

”Nyt kun poikkeusolot ovat päättyneet, emme koe enää tarvetta liikkua kaupungeissa näkyvästi, sillä suomen kansalaiset ovat tunnetusti hyvin rauhallista ja kuuliaista väkeä.”

Väitteet mellakkavarusteisista poliisihevosista kumotaan äärioikeston salaliittoteoriana

”Valitettavasti taas on liikkunut näitä valheellisia väittämiä, sekä deepfake-videoita lavastetuista tilanteista, joita äärioikeisto levittää yhteiskuntarauhaa rikkoakseen. Nyt väitetään, että Helsingissä olisi ollut liikkeellä poliisihevosia sekä mellakkavarusteisiin pukeutuneita poliiseja mielin määrin jahtaamassa viattomia kansalaisia. Tämä väite on jälleen täysin absurdi ja täyttä valhetta. Puhdasta populismia.”

”Mitä todennäköisemmin tässä on ollut vain jokin hevoskuljetus-tilanne käynnissä, liittyen todennäköisesti vuosittaisiin vappu-raveihin. Mistään poliisin vallannäytöstä tai sisäministeriön (Maria Ohisalo. Vihr) käskytyksestä ei tässä ole tietenkään kyse.”

Moni havaitsi ja ihmetteli Helsingissä liikkuvia hevosia. Kyseessä oli vuosittaiset vappu-ravit.

”Helsingissä vappu sujui rauhallisesti. Eikä mitään normaalista poikkeavaa ollut. Ei poliisin tehtävä ole estää ihmisten vapaata kulkemista, sillä elämme vapaassa demokratiassa, emmekä missään banaanivaltiossa.”  Poliisi ylijohtaja, Seppo Jari Taponen Kujala lopettaa lausuntonsa.

Helsingissä vappu sujui täysin normaalisti, eikä mitään outoa tapahtunut.

Kuinka sinun vappusi sujui? Kommentoi alle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet painamalla nappia.