Ympäristöministeri Ylellä: valkoposkihanhille omat pellot ensi kevääksi: Kerrostaloja puretaan jo

Vihreät ovat laittaneet tuumasta toimeen ja kerrostaloja puretaan jo Helsingistä hanhien ruokailupeltoja varten.

Ylen Ykkösaamussa lauantaina vieraillut ilmasto- ja ympäristöministeri, kertoi, että hanhien aiheuttamien satovahinkojen ehkäisemiseksi olisi tärkeää saada uusia peltoja Helsinkiin, joilla linnut voivat pysähtyä ja tuntea olonsa turvalliseksi.

”On tärkeää, että saadaan lisää peltoja hanhille, joilla ne voivat pysähtyä ja ruokailla omassa rauhassa. Mikäli peltoja ei löydy pääkaupunkiseudulta, hanhet joutuvat todennäköisesti lentämään kehä-III ulkopuolelle, ja tällöin eläinten tasa-arvo-oikeudet eivät täyty: Kenenkään ei tulisi joutua hakemaan ravintoa kauempaa kuin 50 km, ja kehä-III sijoittuu juuri tämän turvasäteen ulkopuolelle.”

”Ainoa keino, että näiden lintupolojen eläin- ja tasa-arvo-oikeudet täyttyvät, on purkaa kerrostaloja aivan eteläisistä osista Helsinkiä.” ministeri valottaa aina totuutta kertovalle Ylelle.

”Tänä syksynä valkoposkihanhia on poikkeusluvalla saanut karkottaa ampumalla, mutta tähän on tultava loppu.” hän vetoaa.

Hanhille on tarjottava samat oikeudet kuin kenelle tahansa turva- tai majapaikkaa hakevalle.

Kerrostalojen purkaminen aloitettu

”Me tulemme purkamaan, vaikka kaikki Helsingin kerrostalot, jotta eläinten ampuminen loppuu.”

”Lisäksi valkoposkihanhi on luonnonsuojelulailla rauhoitettu laji, joten ainakin tässä asiassa olemme vähintäänkin 110 % oikeassa.” ministeri jatkaa ylpäeänä.

”Vain uusia peltoja perustamalla, ja myös hanhia ruokkimalla, pystymme huolehtimaan luonnon monimuotoisuudesta, eikä tätäkään asiaa tarvitse enää sitten tulevaisuudessa käsitellä. Olemme aloittaneet jo kerrostalojen purkutyöt ja tiedämme mitä teemme.”

Kerrostalojen purkaminen on aloitettu Helsingissä, jottei hanhien tarvitse lentää Kehä-III ulkopuolelle ruokailemaan.

Ymmärtävätkö asukkaat tilanteen? Toimitus otti selvää:

LJ-media kävi kysymässä kerrostaloista häädettyjen entisten asukkaiden mielipiteitä.

”Totta kai sinänsä se on valitettavaa, että menetin asuntoni, mutta ymmärrän kyllä, että olemme vaarallisen luontokatastrofin ja ilmastonmuutoksen äärellä ja tuen Vihreiden päätöstä purkaa kerrostaloja pois. Olen tyytyväinen, kun voin auttaa itsekin tässä Vihreässä vallankumouksessa ja vaikuttaa omalla toiminnallani paremman maailman rakentamisessa” Juuri asunnon menettänyt Minna, 23 v, kertoo.

Minna menetti asuntonsa, mutta muutti maalle ja käy hevostallilla päivisin.

Tomi, 32 v, insinööri on myös samaa mieltä Vihreiden linjausten suhteen, vaikkakin menetti juuri ostamansa asunnon.

”Tein liki 20 vuotta töitä, että sain tämän asunnon ostettua itselleni ja nyt sitä puretaan, joten totta kai tämä tuli hieman järkytyksenä, mutta hanhet ovat tärkeä luonnonvara, hyvä ravinnon lähde muille petolajeille, joten ei minua harmita Vihreiden päätös yhtään. Onhan Vihreät kuitenkin 95 % kansan enemmistöä ja täten olen samaa mieltä heidän kanssaan.”

Laina jää, asunto puretaan

Tomi jatkaa kertomalla lainastaan.

”Täällä Helsingissä asunnot ovat kalliita. Minun asuntoni hinta oli yli 500,000 euroa, ja tämä laina minulle nyt jää, vaikka asuntoni puretaan. Minun täytynee tehdä varmaan toiset 20 vuotta töitä, jotta voin tulevaisuudessa ostaa taas itselleni kivan asunnon, mutta ei tämä minua haittaa. Töitä on mukava tehdä ja eurot ovat kiva keräilykohde. Olen myös itsekin luonnonsuojelija, joten ymmärrän tämän täydellisesti ja olen ilolla mukana muutoksessa.”

Asunnon menettäjille jää lainat maksettavaksi, mutta se kuuluu Vihreiden ja EU:n hyväksyttyyn ja tarkoin harkittuun yhteiseen vihreään-agendaan.
Tomille jäi 500,000 € laina, eikä hän omista enää mitään ja hän on onnellisempi kuin koskaan.

Myös Anton, 24, on tyytyväinen Vihreiden toimiin.

”Jo kuukausi sitten menetin asuntoni. Heräsin siihen, kun iso kaivuri veti asuntoni ulkoseinän eräänä aamuna alas. Aluksi hieman järkytyin, mutta sisään paistava aurinko piristi minua niin paljon, että nappasin vain kitarani mukaan ja muutin asumaan kadulle.

Anthon jäi kodittomaksi hanhien takia, mutta pitää sitä vain positiivisena asiana.

Luovuus kukoistaa Vihreiden aikana

”Olen soitellut kitaraa joka päivä. Ennen minulla ei ollut siihen aikaa, kun piti käydä töissä. Olen tästä ikuisesti kiitollinen valkoposkihanhille ja olenkin kirjoittanut usean kappaleen, jotka kertovat hanhista.”

Hanhi-single tulossa ulos tulevaisuudessa?

”Toivon, että jonain päivänä saan julkaistua musiikkiani. Hanhi-singleni, ’Hanhi’, on jo melkein valmis. Etsin nyt julkaisijaa ja aloitan maailman kiertämisen muusikkona.” Anton pohtii positiivisesti.

”Minun mielestäni Vihreät ovat todella viisaita ja tuovat järkeä tähän elämään luonnonmukaisin ja luontoa kunnioittavin keinoin. Vihreät ymmärtävät ihmisluonnon täydellisesti. Ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa Vihreistä, vaikka kodittomuus välillä ehkä minua stressaakin, mutta se on pieni hinta siitä, että hanhet saavat elää rauhassa, ja jotta heillä on samat oikeudet kuin meillä.

Koen myös, että hanhet ovat itseäni arvokkaampia, sillä olenhan vain arvoton suomalainen. Tavallaan olen muita parempi ihminen, kun ajattelen hanhia enemmän kuin itseäni, mutta en kuitenkaan ole omahyväinen, vaikka autankin hanhia.” Anton toteaa ja alkaa soittamaan kitaraa ja aloittaa laulunsa:

”Oi hanhet, ne minua arvokkaampia on.
Olen koditon, mutten lainkaan onneton.
Oi Vihreä, arvo on tää.
Se on oikeaa elämää.
Kun muista välittää.
Enemmän kuin itsestään.
Siitä tulee hyvä mieli.
Vaikka olisikin ruskea kieli.
Olen hyvä ihminen.
Kun autan muita iloiten.
En siis itsekäs yhtään.
vaan parempi kuin yksikään.”

Sanat Antonin tulevalta ’Hanhi’-singleltä.

Sivusto käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet painamalla nappia.